Sesizari si Reclamatii

Sesizarile si reclamatiile privind serviciile de comunicatii electronice furnizate de Satelit Ethernet Services pot fi transmise in una din urmatoarele forme:

 • Telefonic la numerele: +4072 88 78 942; +4072 24 33 332

           ( cu tarif normal ) intre orele 7 si 18.

Programul normal de lucru este intre orele 7-18 de Luni pana Joi si intre orele 7-16, Vineri.

Clientii au obligatia de a raporta deranjamentele imediat ce acestea apar initial prin telefon si daca este cazul si in scris ( prin e-mail) cu o descriere mai detaliata a problemei.

Reclamatiile scrise trebuie sa cuprinda numele si datele de contact ale clientului, numarul de telefon precum si o scurta descriere a aspectelor reclamate.

Solutionarea problemelor se face astfel:

 • Pentru problemele ce se pot solutiona prin telecontrol sau prin suport Satelit Ethernet Services, in 24 ore de la inregistrarea lor.

 • Pentru problemele ce necesita inlocuire de echipamente in maxim 10 zile.

   

  Reclamatiile scrise vor primi raspuns scris in termen de maxim 30 de zile de la primire.

  Refuzurile clientului privind plata facturilor se va face in maxim 5 zile de la primirea facturii, exclusiv in scris si va fi insotit de o documentatie justificativa.

  In caz contrar, sumele facturate vor fi considerate certe si lichide.

  Contestarea contravalorii facturii de catre client nu suspenda obligatia acestuia la plata integrala a facturii urmand apoi ca partile sa analizeze amiabil situatia.

  In cazul in care Satelit Ethernet Services trebuie sa returneze anumite sume referitoare la o factura contestata, acestea se vor deduce din contravalorea facturilor ulterioare solutionarii reclamatiei.

  In anumite situatii, functie de natura si complexitatea problemelor , termenul de solutionare se poate prelungi in mod exceptional cu inca 30 zile lucratoare cu informarea prealabila a clientului asupra acestui aspect.

   

  In cazul in care reclamatia nu este solutionata pe cale amiabila, clientul are posibilitatea de a se adresa in vederea solutionarii litigiului catre Autoritatea

  de Reglementare, respectiv catre instanta competenta, dupa caz.

 • CONFORM CU DECIZIA ANCOM nr. 158 din 23 februarie 2015 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali

   Art. 7 (1)Punerea la dispoziţia publicului a informaţiilor prevăzute la art. 5 alin. (2) şi (3) şi în anexa nr. 1 de către furnizori se va realiza, cumulativ, prin următoarele mijloace:

  b)furnizarea în mod gratuit, la cerere, a unor informaţii punctuale solicitate de o persoană interesată de ofertele de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, verbal sau, dacă se solicită astfel, în formă tipărită ori în formă electronică;

  c)furnizarea, la cerere, a unor informaţii punctuale solicitate de o persoană interesată de ofertele de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, prin intermediul serviciului de relaţii cu clienţii, disponibil cel puţin 56 de ore pe săptămână la un numărul  de telefon indicat de furnizor.